У Філатова вчетверо задрали ціни матеріалів для ремонту електромереж у будинках за 6 мільйонів

КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради 5 червня за результатами тендеру замовило фірмі «Адонія Компані» послуги з усунення аварій в житловому фонді Дніпра, а саме електромонтажні роботи на 5,50 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч виконають поточний ремонт електромереж чотирьох житлових будинків. Роботи оплачуватимуть після виконання з відтермінуванням до 120 банківських днів. Деякі ціни у підсумковій відомості ресурсів перевищують ціни на ринку і тендерах інших замовників.

Наприклад, світильники e.light.1301.1.100.27.white 100W замовили по 2 186 грн (тут і далі тендерні ціни без ПДВ). Це продукція «E.NEXT». В інтернет-магазинах такі світильники продаються по 387–502 грн, тобто принаймні вчетверо дешевше від кошторисної ціни.

Стельові інфрачервоні датчики руху e.sensor.pir.07.white замовили по 2 109₴ Виробник – група «E.NEXT». На ринку їх продають по 266–363 грн, що принаймні вшестеро дешевше.

Мідний кабель ВВГнгд 3х1,5 мм замовили по 148 грн/м. У березневому прайсі крупного постачальника «Укрпровід» кабель ВВГнгд-0,66 3х1,5 мм коштує 26 грн/м без ПДВ, що майже вшестеро дешевше. Що ж до тендерів інших замовників, то у травні Управління поліції охорони в м. Києві замовило такий кабель по 33 грн/м, що вчетверо дешевше.

Крім того, мідний провід ПВ-3 1х16 замовили по 196 грн/м. У вищезгаданому прайсі «Укрпроводу» його ціна складає 72 грн/м без ПДВ, що принаймні в 2,5 раза дешевше.

Дніпровська «Адонія Компані» належить Євгену Олександровичу Григорішину з Дніпра. Особа з такими ПІБ відома як інженер з технічного нагляду і здійснювала технічний нагляд за ремонтом дороги в Дніпропетровській області скандальною фірмою «Будінвест Інжиніринг» (детальніше про останню тут: «Рідна фірма фітнес-тренерки Резніченка феєрично повернулась у держпідряди – отримала 254 млн від однопартійки Резніченка»).

До осені 2022 року засновником і директором «Адонія Компані» був Юрій Ситник. Він був директором і ліквідатором фірми «Оптбудторг Груп» (припиняється), кінцевим бенефіціаром якої є Аркадій Леонідович Масарський. Як пише видання «Лица», останній був брокером з нерухомості у Каліфорнії, де в середині 2000-их років будували і продавали нерухомість брати Леонід і Володимир Дубинські. Дубінські перебувають у розшуку на сайті ФБР за підозрою в поштовому шахрайстві. З 2018 року переможець натендерив 815,45 млн₴

КП «Жилсервіс-5» на чолі з Сергієм Файфером підпорядковується Департаменту житлового господарства Дніпровської міськради, яким керує Владислав Грицай.