Антикорупційний суд оштрафував нардепа від "Слуги народу" Камельчука за ігнорування засідань

камельчук

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) оштрафувала на 5 368 гривень народного депутата від фракції "Слуги народу" Юрія Камельчука за неявку на судове засідання у справі за обвинуваченням його в недостовірному декларуванні.

Таке рішення Апеляційна палата ВАКС ухвалила 25 травня, повідомляє "Слово і діло".

"Накласти на обвинуваченого Камельчука Юрія Олександровича грошове стягнення в розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 5368 грн", – оголосила головуюча суддя Даниїла Чорненька.

Через неявку підозрюваного судді відклали засідання до 2 червня.

Читайте також: НАЗК знайшло ознаки незаконного збагачення у ще однієї "Слуги народу": її родина накупила автівок і нерухомості на 10 мільйонів

Як повідомлялося, 16 березня ВАКС виніс виправдальний вирок щодо Камельчука у зв’язку з недоведеністю в його діях складу кримінального правопорушення. Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала апеляцію на це рішення суду.

У грудні 2022 року детективи НАБУ повідомили нардепу Юрію Камельчуку про підозру у внесенні недостовірних даних до електронної декларації за 2020 рік.

За даними слідства, він не вказав квартиру на Печерську у центрі Києва вартістю понад 3,6 млн грн, яка перебувала у нього в оренді з жовтня 2019 по жовтень 2021 року. Крім того, нардеп не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на суму понад $48,8 тис.