Суд скасував придбання холдингом Новинського 29% акцій “Харківобленерго”


Касаційний Господарський Суд 21 вересня визнав недійсним договір купівлі-продажу акцій АТ Харківобленерго компанією Smart Holding. Про це “ОЛІГАРХ” дізнався з НВ-Бвзнес з посиланням на повідомленнія компанії.

Об этом сообщает Репортер РУ

Як йдеться у повідомленні компанії, з вимогою визнання недійсним самого договору про придбання акцій до суду звернувся менеджмент АТ Харківобленерго. Перші дві інстанції обґрунтовано відмовили у задоволенні зазначених вимог.

У Smart Holding додали, що поки що чекають повний текст рішення відповідного суду. У компанії мають намір позиватися за право бути акціонером АТ Харківобленерго.

Нагадаємо, що в лютому 2021 року кіпрська Smart Holding Ltd Вадима Новинського закрила угоду щодо придбання 29% акцій Харківобленерго та Харківенергозбут у кіпрській Inter Growth Investments Limited.

За даними системи Youcontrol, напередодні операції пакетом акцій Харківобленерго володів росіянин Володимир Лук’яненко. 65% акцій Харківобленерго належало державі.

Пізніше у компанії Smart Holding звинувачували Фонд держмайна України у зриві підготовки до приватизації Харківобленерго.

У 2019 році Антимонопольний комітет надав дозвіл на концентрацію низки компаній, пов’язаних із бізнесменом Костянтином Григоришиним та одним із кінцевих бенефіціарів АТ Сумське НВО Володимиром Лук’яненком у рамках виконання рішення Лондонського арбітражу.

Лондонський арбітраж зобов’язав Григоришина виплатити Лук’яненку та Новинському $300 млн у межах спору про опціон на пакет акцій у Сумському НУО.

Як повідомлялось раніше, Міністр юстиції вважає, що Ахметов вже не олігарх, а допоміг йому в цьому Новинський

Источник: Роспрес