Кількість суден у портах "Рені" та "Ізмаїл" впала за тиждень у 2-3 рази

порт,измаил

Кількість суден у порту "Ізмаїл" 6 листопада, за даними додатка для моніторингу військово-морського руху Marine Traffic , скоротилася в 1,7 раза – до 72 одиниць, очікується прибуття ще 2 суден.

Крім того, цього дня в порту "Рені" (Одеська область) налічувалося 9 суден проти 25 минулого тижня. Очікується прибуття ще одного судна, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, порти "Великої Одеси" після припинення дії "Чорноморської зернової ініціативи" частково відновили роботу. За даними керівника Моніторингової групи санкцій та свободи судноплавства Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка, з 16 вересня до портів "Великої Одеси" тимчасовим коридором, встановленим Військово-морськими силами ЗСУ, прибули 63 судна, вийшли 36.

У щотижневому зведенні "Укрзалізниці" 6 листопада зазначається, що за минулий тиждень середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у портах "Великої Одеси" зріс у 2,1 раза, або на 419 вагонів на добу (в/д), – до 798. Протягом тижня показник добового вивантаження у Чорноморських портах коливався у діапазоні 750-970 в/д.

Станом на 6 листопада наявність вагонів із зерном, які прямують у напрямку портів "Великої Одеси", зросла на 20,8%, або на 839 вагонів, – до 4,871 тис.

Черга вагонів із зерном у напрямку порту "Ізмаїл", навпаки, зменшилася на 87,73%, або 815 вагонів, – до 929. Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у цьому порту за тиждень зріс на 4,12%, або 7 в/д, – до 177 в/д.

Тиждень тому повідомлялося, що кількість вагонів із зерном у напрямку портів "Великої Одеси" зросла за тиждень на 50%.

Автор: Галина Ялівець

Похожие материалы (по тегу)